Image Alt

Winterberg

De afgelopen jaren werden er door René Vonk en Frits Wiegman in samenwerking met PV "De Brandweer" met veel succes tochten naar Winterberg georganiseerd.

Snowboarden, skiën of wandelen

We reizen met een groep gezellige mensen naar dit prachtige gebied in Duitsland. Deelname is inclusief een hotelovernachting. Kan of wil je niet snowboarden of skiën? Wandelen in de prachtige natuur is uiteraard ook een mogelijkheid. Lijkt dit evenement jou wel wat? Stuur dan a.u.b. een mail naar: [email protected]

 

Verslag Winterberg 2019

Door: Edwin Dokman

Dinsdagmorgen 12 februari om half 8 verzamelen we op de kazerne Metaalhof om om 8 uur te gaan vertrekken naar Winterberg. We zijn dit jaar met 14 personen die in 2 busjes worden geladen met de koffers en voor sommigen ook ski’s en snowboard.

De reis gaat een uurtje of 4 duren en halverwege krijgt de chauffeur van het voorste busje een ingeving om rechts de afslag te nemen, nu is iedereen direct weer scherp en na de ergste schrik zitten we gelukkig snel aan een bakkie koffie.

Rond half 1 zijn we op de plaats van bestemming en kunnen we ons omkleden en ski’s huren om daarna heerlijk tot half 5 te kunnen gaan skiën.

Na even aftasten heeft een ieder (beginner of gevorderder) een clubje gevormd en we zijn helemaal los.

Het weer zit ons dit jaar weer heerlijk mee en een drankje op een terras smaakt dan ook helemaal oké.

Ondertussen zijn Rene en zijn vrouw voor ons een restaurant gaan reserveren en ook nog even wat boodschappen voor de avond gehaald (top geregeld weer)

Na zo’n dagje reizen en buiten in de sneeuw bezig smaakt het eten ons voortreffelijk.

Nadat Frank de menu kaart had aangepast naar onbeperkt spareribs vonden deze gretig aftrek.(al had Frank nadat alle ribs op waren nog wel een goede tip had voor de kok hij miste sambal in de marinade) waarna we vertrokken naar ons hotel.

Daar kunnen we even onszelf opknappen om rond 21:00 uur op kamer 106 een drankje en een hapje te doen.

Dit is wel erg leuk en leer je collega’s van andere afdelingen op een heel andere manier kennen.

Wat dan wel weer even schrikken is als de volgende morgen de wekker om 7 uur weer afgaat , om om 8 uur aan het ontbijt te zitten want Frits wil om 10 uur op de piste zijn.

En ja hoor dat is gehaald, vandaag hebben we de hele dag om in de sneeuw ons te vermaken iets wat met het weer zeker goed kwam.

In de ochtend en begin van de middag lagen de pistes er prachtig bij en later in de middag werd het echt wel warm.

Deze dag was weer een feestje met heerlijk weer, her en der kwam je collega’s tegen waar dan even een praatje mee gedaan werd of samen verder mee optrok.

Aan deze dag kwam een eind (helaas maar lichamelijk beter) en verzamelden we onder bij het busje na omgekleed en skies ingeleverd te hebben trokken we richting de Brabander om een klein drankje te doen en sommige iets wat leek op dansen.

We konden om 18:00 uur in het restaurant weer aan tafel en ja hoor daar mochten de spareribs natuurlijk niet ontbreken.

En na een toetje om af te sluiten kwam ons vertrek er al weer aan.

De terugreis die verliep heel rustig in de busjes en zo kwamen we rond 24:00 uur weer aan op de Metaalhof.

Bij deze wil ik heel graag Fris en Rene bedanken voor de voortreffelijke organisatie Hans voor zijn stuurkunsten en alle collega’s en partners die mee waren voor 2 onvergetelijke dagen.

Volgend jaar ben ik er zeker weer bij zoals ik ook al uit de groep hoorde komen.

Bij deze doe ik dan ook een oproep naar alle collega’s jong en oud ga mee dan beleef je 2 fantastische dagen en leer je collega’s kennen van andere afdelingen wat echt erg leuk is.

Fotoalbum: https://www.flickr.com/photos/141939817@N07/albums/72157707331529975